maanantai 24. syyskuuta 2018

Leipomisintoa jälkikasvulle






Olen lapsesta asti haaveillut, että isona haluan sellaisen miehen, joka osaa tehdä minulle hyvää ruokaa ja leipoa kaikkia ihania leivonnaisia. No, tämä toive ei toteutunut. Vaikka täydellinen mies onkin monessa muussa asiassa, niin tämä puoli ei ole ihan hänen ominta alaansa.  :D (sori vaan, rakkaani )
Olenkin yrittänyt lapsille sitten tartuttaa tätä leipomisintoa ja olen onnistunut siinä hyvin. Intoa riittäis enemmän kuin aikaa ja taitoa. 

Eilen tein pyykkihommia kodarissa kun esikoinen huuteli keittiöstä "äiti, onko meillä konjakkia?" hetken mietin, että mikäköhän tämä homma on ja vastasin vaan "ei ole" sitten kuulin muminaa  "hö, voi vitsi". Uteliaisuus vei minut keittiöön katsomaan ja siellä hän selaisi reseptikirjojani :)

Olin luvannut, että he saavat kyllä leipoa kun kerrankin äitikin oli viikonloppuna vapaalla. 8-vuotiaalle löydettiin kiva ohje lusikkaleivistä, joka on sopivan yksinkertainen. Väliin laitettiin mansikkahilloa raparperihillon sijaan.  7-vuotias sai sitten äidin avustuksella tehdä porkkanapiirakkaa. Tämä porkkanakakkuohje on ollut ihan mun suosikki useamman vuoden ajan!

Näillä eväillä jaksaa taas eteenpäin. Jos tulee mieleen, jotain helppoja ja HYVIÄ lapsen käsiin sopivia reseptejä niin antakaa ilmi! 

Mukavaa maanantaita<3

9 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä. Innokkaat leipurit jatkavat puuhaa isompinakin. Pullan lisäksi meillä leivottiin tiikerikakkua, voin sijaan oliiviöljyä, ja kakun sijaan paistettiin paperivuoissa ja koristeltiin. Tiikerikakkua voi maustaa monin tavoin, sitruunaa, appelsiinia, kookosta tai kahvia. Juuri eilen sain kuvan tyttären kakusta, oli leivottu jugurtin kanssa pikkupojan avustuksella. Irmeli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tämä tiikerikakku onkin hyvä idea. Rakastan kaikkia kuivakakkuja ja niitä on helppo pakastaa :)

      Poista
  2. Herkkuja juuri minun makuuni. Lusikkaleivät ovat minusta isotöisiä. Se tarkoittaa etten koskaan niitä tee.
    Ihanaa toi porkkanakakku, sitä joskus oon tehnyt, kivan kostean raikas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä aika isotöisiä ja sottaista puuhaa kun oli niin murea taikina. Mutta lapset onneks tykkäs tehdä ja mikäs siinä kun äiti siivoo jäljet :D mutta olihan nuo lusikkaleivät silti kaiken vaivan arvoisia.nam!

      Poista
  3. Suklaspiirakka, pannari, vohvelit...
    Leipominen on ihanaa. Kirjoitin vastikään blogissani pullantuoksusta. Käypä kurkkaamassa Tauvonpaikka-blogissa, jos ehdit.
    Kalevan vinkistä tulin tänne. Ja nyt sulkalankoja katselemaan!🤗

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää käydä kurkkaamassa. Suklaapiirakkaa meillä tytöt onkin tehny jo pariin otteeseen. Se on helppo ja suht nopea.
      Ihana että löysit tänne:)

      Poista
  4. Suklaspiirakka, pannari, vohvelit...
    Leipominen on ihanaa. Kirjoitin vastikään blogissani pullantuoksusta. Käypä kurkkaamassa Tauvonpaikka-blogissa, jos ehdit.
    Kalevan vinkistä tulin tänne. Ja nyt sulkalankoja katselemaan!🤗

    VastaaPoista
  5. Kauralastut, mutakakku ja mustikkapiirakka, jossa aineet vain sekoitetaan yhteen, on mun lasten lempparit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos näistä vinkeistä! Nämä menee myös testaukseen:)

      Poista

Jätä merkki vierailustasi sivuillani. Jokainen kommentti on tärkeä <3