torstai 24. toukokuuta 2018

Mattaepoksin käyttökokemukset kahden vuoden jälkeenKirjoitin muuttovaiheessa lattiapostauksen talomme lattiamateriaaleista ja nyt monilla on kiinnostanut olemmeko olleet tyytyväisiä mattaepoksilattiaan. Nyt kun ollaan asuttu talossa jo kaksi ja puoli vuotta niin näkee jo vähän miten se kestää käyttöä.

Lattia on edelleen suhteellisen hyvässä kunnossa. Muutamia koloja siihen on tullut ja yhdestä kohdin, missä lattiaan oli tekovaiheessa jäänyt pientä ryppyä, on nyt lähtenyt hieman pintaa ja ne näkyy mustana pisteenä. Käsityön jälki tosiaan pinnassa näkyy ja se paikattiinkin kerran jo tekovaiheessa, kun emme olleet ensimmäiseen kertaan tyytyväisiä. Valmistusvaiheessa kannattaa olla siis tarkkana, että pinnasta tulee todella tasainen. 

Mattaepoksi on pehmeämpi kuin kiiltävä epoksi, joten koloja ja naarmuja tulee helposti. 
Pelkäsin, että lattia kellastuu helposti, mutta mielestäni sellaista ei ole tapahtunut. UV-säteiden kun sanotaan kellastuttavan pintaa ja meillä auringonvalo pääsee sisään ulko-oven ikkunasta.   

Edelleen rakastan sitä miten helppo pinta on puhdistaa verrattuna laattalattiaan ja niihin kirottuihin saumoihin, mutta toki valkoisessa näkyykin lika ja pöly helpommin kuin tummemmissa lattioissa, joten imuri on kovassa käytössä. 
En tekisi tällä materiaaleilla kovin isoja alueita, mutta näin pienessä tilassa mattaepoksi on toimiva.  

Lattian teki meille Erikoispinnoitus Henry Koppelo Oy.

Vastailen mielelläni kysymyksiinne, mikäli niitä tulee lisää :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki vierailustasi sivuillani. Jokainen kommentti on tärkeä <3