keskiviikko 28. helmikuuta 2018

KalevalapeittoKalevalan päivän kunniaksi sain oman Kalevalapeittoprojektini päätökseen. 
Kalevalapeiton virkkaus oli tällainen yhteisvirkkausprojekti satavuotiaan Suomen kunniaksi. Ohje koostuu 24 palasta sekä liitoksesta ja reunuksesta. Lisää peitosta löydät Arteeni.fi sivustolta.

Aloitin peiton virkaamisen joskus marras-joulukuussa ja olen virkannut palasia aina kun on vähänkään luppoaikaa ollut. Aika urakka se oli, mutta kannatti. Toivon, että tuosta tulee pitkäikäinen peitto, jonka voin antaa joskus vielä jälkikasvulle mukaan. 

Lankana käytin paloihin Novitalta tilattua WYS signature-lankaa ja liitokset ja reunat tein Novitan Venla-langasta. Paloissa käytin koukkua nro 3 ja liitokset ja reunat virkkasin koukulla 2,5. 
Peitosta tuli siis paljon pienempi kuin ohjeessa, sillä käytin ohuempaa lankaa ja pienempiä koukkuja. Tämä oli ihan tarkoitus, jotta saan pehmoisen viltin lapsille :)

Kysymys kuuluu, että mitä mä nyt sitten teen?

10 kommenttia:

 1. Ai että on kyllä tosi kaunis. Haluaisin tehdä villaisen torkkupeiton neuloen tai virkaten. Osaatko sanoa mikä villalanka ei nukkaannu? Lanka vois olla aika vahva...ehkä joku nro viitosen puikoilla neulottava tai sitä vahvempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys :) en ole vielä itsekään löytänyt sellaista villalankaa mikä ei nukkaantuisi lainkaan. Merinovilla voisi olla hyvä vaihtoehto sillä se on todella pehmeä eikä kutita lainkaan. Alpakka on myös ihana Lanka. Kannattaa ottaa mahdollisimman pitkäkuituista lankaa niin sen pitäisi kestää paremmin. Mitä lyhyempi kuitu, sen helpommin alkaa nyppyyntymään.

   Poista
 2. Kiitos vinkeistä!:) Ostin paikallisesta S-marketistamme tuota Baby wool -lankaa...ehkä vähän väärä tuo harmaan sävy olohuoneeni sävyihin. Katsotaan miten käy.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana peitto tuli! Oon Kalevalapeittoprojektia somessa seuraillut mutta nyt vasta tuntui että pitäiskö sitä sittenkin itsekin.... Aika haastavia kuulemma osa paloista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kannattaa. Ja aloittaa sillä ajatuksella ettei ole mikään kiire. Osa paloista vaati todella ajatustyötä mutta kun hoksasi sen niin oli todella voittajafiilis :)

   Poista
 4. Todella kaunis peitto! Hienoja kuvioita, jotka ovat vaatineet keskittymistä työhön ja paljon aikaa. Käsityö on mukavaa, mutta itse en saa mitään aikaiseksi. Sinä ja Enni olette kyllä tosi taitavia! -Aila

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä meinasi turhautuminen iskeä muutamaan otteeseen kun ei ohje meinannut mennä millään jakeluun :) Mutta olen ylpeä, että jaksoin loppuun asti.

   Poista
 5. Upea peitto, todellinen perintökalleus! Vaikka oon virkannu paljon, niin olisi takuulla haastetta noissa ruuduissa. t. atzalea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli itsellekin haastetta ihan tarpeeksi :D Lisäksi jokainen ohje oli kirjoitettu hieman eri tavalla niin sai tosissaan miettiä. Toivotaan, että tämä säilyisi jälkipolville.

   Poista

Jätä merkki vierailustasi sivuillani. Jokainen kommentti on tärkeä <3