lauantai 10. helmikuuta 2018

Iso-SyöteKäytiin alkuviikosta Pudasjärvellä sijaitsevalla Iso-Syötteellä mökkeilemässä ja muistelemassa omia laskettelureissuja. Moneen vuoteen en ole tuolla käynyt, mutta harmittaa että laskettelu on jäänyt omalta osalta niin vähälle. Tälläkin reissulla päätettiin panostaa lapsien laskemiseen, eikä omia välineitä edes otettu mukaan. Ehkä aikuisten reissu pitäisi tehdä erikseen, jotta saisi laskea ihan rauhassa.

Meille sattui aika kylmät kelit, vaikka olikin kyllä ihanan aurinkoista. 
Laskettelua kylmä keli ei silti hidastanut. Iso-Syötteeltä löytyi lapsille hyvät oltavat, oli pulkkamäki, naruhissi, mattohissi ja sompahissi.. jopa lastenhoitokin olisi järjestynyt.
Meidän kaksi vanhinta tyttöä (6v ja 7v) lasketteli viime talvena ensimmäistä kertaa Rukalla ja silloin harjoiteltiin vain mattohissillä menoa. Nyt oppi ja innostus riitti menemään sompahissillä ihan ylös asti. Nuorempi tosin rohkeni vasta viimeisen tunnin aikana. Mutta olihan se riemua kun voitti hissipelon ja selvisi ylös asti.

Maisemat oli aivan huikeat kirkkaan kelin ansiosta. Tunturin päältä näkyis myös Pikku-Syötteen rinteet (toinen kuva), jossa olen käynyt myös monet kerrat laskettelemassa. 

Nyt koitetaan vain pitää lasten innostus yllä ja käytetään heitä useammin laskemassa. Nuo reissut ovat aina mukavia muisteltavia vielä näin aikuisenakin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki vierailustasi sivuillani. Jokainen kommentti on tärkeä <3