maanantai 12. marraskuuta 2018

Kantapään kesytys // Novitan villasukkahaaste

Hyvin useasti kuulen puhuttavan villasukkakammosta, joka on jäänyt monelle yläasteajoilta. Kärsimättömänä 14-vuotiaana on tehnyt mieli heittää kässäopea niillä sukkapuikoilla, kun silmukat tippuu ja työ näyttää kaikkea muuta kuin siltä villasukalta.

Novitalla on meneillään villasukkahaaste, jossa haastetaan tarttumaan puikkoihin ja ottamaan nyt tuota monen kammoamaa peikkoa sarvista kiinni ja näyttämään, että kyllä minusta on tähän!
Myös minä haluan omalta osaltani kannustaa teitä tähän projektiin. Novitan sivuilta löytyy mm. erittäin hyvä video-opastus villasukan tekoon silmukoiden luonnista alkaen. Uskon, että monelta löytyy sitä kärsivällisyyttäkin nykyään enemmän, entä kuin silloin 14-vuotiaana :D

Mitäs sanot, lähdetkö mukaan?

Käyttäessäsi somessa tunnisteita #villasukkahaaste ja #novitaknits voit saada vertaistukea muilta kanssakutojilta. Novita jakaa myös mielellään näitä haasteeseen osallistujien kuvia. Lisäksi Novita  arpoo osallistujien kesken tuotepalkintoja ja pääsyliput Tampereen käsityömessuille.Langat saatu yhteistyössä Novitan kanssa

2 kommenttia:

 1. Täällä yksi, joka ei löytänyt yläasteella yhteistä säveltä puikkojen kanssa. Joskaan ongelmana ei niinkään olleet löysät silmukat vaan niin tiukka käsiala, että puikot taipuivat. Ja ehkä se että yläasteikäisen mielestä sukan kutominen ei ollut ehkä se kaikkein hienoin juttu. Minulla ei tainnut valmistua koulussa monikaan työ käsityötunnilla.
  Nykyään kudon paljon ja läheiset saa pehmeitä paketteja jouluisin. Aivan mahtavaa Novitalta, että ovat järjestäneet tällaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liian tiukka käsiala on varmasti ollut myös monen ongelma. Onneksi olet löytänyt yhteisen sävelen myöhemmin ja läheisesi saavat lämmintä iloa :) Tuosta "villasukat on mummojen juttu" -ajatuksesta pitäis päästä eroon. Luulen, että se on nuorilla edelleen päälimmäinen ajatus villasukan kutomisesta.

   Poista

Jätä merkki vierailustasi sivuillani. Jokainen kommentti on tärkeä <3