perjantai 15. maaliskuuta 2013

Junasukat ovat kai sellaiset, mitkä jokaisen käsityöihmisen pitäisi kerran elämässään kutoa. Veikeän näköiset, kätevät, helpot tehdä ja koskettavan tarinan sisältävät. Itse tein näitä nyt ensimmäistä kertaa ja vähän taisin jo jäädä koukkuun. Tein kahdet erikokoiset puuvilla-sekä villalangasta..tahdon lisää värikkäitä kesäisiä versioita :)

Jokaisella varmaan on oma erityinen pulla/korvapuustireseptinsä, mutta mun on pakko tulla tänne kehumaan Kodin kuvalehdestä löytämääni ohjetta. Nämä oli NIIIIN hyviä. Mieheni kertoi, että oli käynyt yöllä syömässä näitä neljä kappaletta :D Päivässä oli lähes kaikki syöty. Ihana naapurikin sai omansa!
Herkullisen maun salaisuus taitaa olla oikea voi, täysmaito ja fariinisokeri...

KORVAPUUSTIT 
n.32kpl

5 dl täysmaitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 tl jauhettua kardemummaa
1-2 tl suolaa
1 kananmuna
200g voisulaa
n.15 dl vehnäjauhoja

Täyte
100 g  voita
2 dl fariinisokeria
2 rkl kanelia

Pinnalle 
1 kananmuna
(raesokeria)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murustele hiiva joukkoon ja sekoita, kunnes se liukenee. 
Lisää joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää joukkoon noin litra jauhoja pienissä erissä alustaen taikinaa joko yleiskoneella, sähkövatkaimella tai käsin. 
Lisää voisula ja sen jälkeen sen verran jauhoja koko ajan alustaen, että taikina on kimmoisa. Peitä kulho puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa noin 45 minuuttia.
Jaa taikina kahteen osaan. Painele taikinapaloista ilmakuplat pois. 
Kauli taikinapalat jauhotetulla pöydällä isoiksi levyiksi. Levitä taikinalevyille voinokareet ja ripottele päälle kanelia ja sokeria. Kieritä levyt rulliksi ja nipistä saumakohdat kiinni. Leikkaa noin 5 cm paksuisiksi paloiksi.
Nosta pullat leivinpaperilla päällystetyille pelleille. Kohota liinan alla noin 10 minuuttia.
Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle halutessasi raesokeria. Paista 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Jos pullien pinta tummuu liikaa paistamisen aikana, peitä foliolla.

2 kommenttia:

  1. ihania sukkia :) Voita ja täysmaitoa oon aina käyttäny pullissa, mutta tuota fariinisokeria pitää kyllä testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite oon tehny ennen kevytmaidolla, leivontamargariinilla ja tavallisella sokerilla. En kyllä enää tämän jälkeen :) Huima ero!

      Poista

Jätä merkki vierailustasi sivuillani. Jokainen kommentti on tärkeä <3