torstai 13. helmikuuta 2020

Helpoin Hellä -neule
Näin tämän mallisen neuleen sukulaistytöllä pari kuukautta sitten. Neule oli kaupasta ostettu (oisko ollut Zara). Minusta malli oli niin houkuttelevan näköinen, että pakko oli lähteä kokeilemaan itse miten sellainen syntyisi. Yritin toki ensin googletella josko jostain löytyisi vastaavaa ohjetta, mutta kun ei lötynyt, niin pakko oli itse sellainen pyöritellä päässä valmiiksi. 

Neule tehdään poikittain hihasta hihaan ainaoikeinneuleena. Se koostuu siis kahdesta kappaleesta, etu- ja takaosasta, jotka ommellaan lopuksi yhteen. Koko työn ajan tehdään lyhennettyjä kierroksia, joista muodostuu kaunis kaulus ja hihan resori (rrrakastan noita pussihihoja!.
Muutaman silmukkamerkin avulla työ sujuu todella jouhevasti eikä silmukoita tarvitse laskeskella. Minusta tämä oli helpoin neulepaita, jonka olen koskaan tehnyt.

Harmikseni tästä ensimmäisestä versiosta tuli meidän kuopukselle kuitenkin pieni, joten minulla ei ole mallin päällä tästä kuvaa ollenkaan. Teen nyt kuitenkin paraikaa isompaa kokoa, joten päivitän tänne kuvia heti kun saan sen valmiiksi.

Päätin heti, että tästä pitää tehdä ihan kirjallinenkin ohje, jotta tätä pääsee muutkin kokeilemaan. Sain itseni taisteltua tuonne Ravelryn sekalaiseen maailmaan ja linkkasin ohjeen sinne. 

Toivon hirveästi, että jos joku lähtee kokeilemaan ohjetta niin laittaisi minulle siitä palautetta. Ohjeen kirjoittaminen selkokielelle on yllättävän vaikeaa :D

Ohje löytyy nyt siis vain tässä yhdessä koossa (n. 74cm ), mutta tarkoituksena on lisätä pari isompaakin kokoa ohjeineen kun saan ne valmiiksi.

1 kommentti:

  1. Voi kuinka suloinen paita! Vaan kunpa saisi koossa 116 tai 122 ohjeen, neulenoviisilla ei oma kyky soveltamiseen riitä :)

    VastaaPoista

Jätä merkki vierailustasi sivuillani. Jokainen kommentti on tärkeä <3