lauantai 8. heinäkuuta 2017

Terassin käsittely

Terassin käsittely tuli meille ajankohtaiseksi tänä kesänä. Tikkujen nyppiminen jalkapohjista alkoi kyllästyttää:)
Tykkäsimme terassista juuri sen värisenä kun se nyt oli, kun painekyllästetty puu oli kuivahtanut tarpeeksi ja väri oli ihan vaalea. Väritöntä öljyä ei kuitenkaan haluttu, koska sanottiin, että se tummentaa puunpintaa sen verran, että siitä tulee taas ruskea. 
Onneksi Tikkurilalta löytyy myös sävytettäviä puuöljyjä. Värikartta kertoi, että Tuohi (5062) oli hyvin lähellä sitä mitä haimme. 

terassin ennen

terassin ennenPuhdistimme ensin terassin painepesurilla, johon oli liitetty kärcherin oma terassipesuri. Terassin annettiin kuivua yön yli. Iso pensseli toimi puuöljyn levittämisessä aivan hyvin jatkovarteen liitettynä. Tähän tarkoitukseen on myös olemassa isoja sieniä. Välejä ei tarvinut erikseen huolehtia, sillä meillä laudat on laitettu niin lähekkäin toisiaan.

alaterassi käsitelty öljyllä, ylempi ilman käsittelyäKuten näkyy niin väri on terassissa lähes sama, mutta paljon tasaisempi ja ihan himpun verran vaaleampi. Terassi oli jo niin kuiva, että imi todella paljon puuöljyä, joten todennäköisesti tehdään uusi käsittely heti ensikesänä.

3 kommenttia:

 1. Samoilla hommilla täälläkin. Paitsi kuivumista saatiin muutama päivä odotella kiitos sateiden.Kyllä nyt taas kelpaa. Kaunis väri teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kiva kun ei enään kaikki tahrat imeydy kuin sieni tuohon lautaan :) ai että mä tykkään tällaisista töistä missä kädenjälki näkyy.

   Poista
 2. Meillä käsiteltiin värittömällä öljyllä terassi alkukesästä ja väri ei tummentunut lainkaan! Lähtötilanne ennen käsittelyä oli juuri samannäköinen kuin teillä. Tämä öljy on kuulema joku uusi juttu, ollaan tpsi tyytyväisiä :)

  VastaaPoista

Jätä merkki vierailustasi sivuillani. Jokainen kommentti on tärkeä <3