perjantai 17. toukokuuta 2019

Helpot lasten synttärit


Meidän kahden tytön synttärit sattuvat aina samaan syssyyn äitienpäivän kanssa. Nuorempi on syntynyt 12.5 ja vanhempi 14.5.
Silloin on tiedossa yhtä juhlaa.
Sattuneista syistä meillä on ollut ihan mahdottoman kiireinen aikataulu ja yritin miettiä miten selviäisin kahdet synttärit kunnialla läpi. Molemmat halusivat tietenkin pitää kaverisynttärit kotona. Näihin on pakko vetää aina joku raja, että montako kaveria saa kutsua. Tietenkin huomioiden sen, että esim. luokkakavereista yksi ei jää ilman kutsua ja muut kutsutaan. 

Pidimme synttärit samana päivänä, mutta molemmille eri aikaa. Näinpä pystyin tekemään samat tarjoilut molempiin juhliin.
Yleensä leivon aika paljon itse, mutta nyt onneksi vanhin tyttö on jo sen verran iso, että pystyi auttamaan. Hän leipoi omille synttäreilleen itse kinkku-juustosarvia ja teki helppoja Oreotikkareita myös pikkusiskon synttäreille. 
Täydellinen suklaakakkupohja löytyi Annin uunissa -blogista. Tein tuon pohjan kahteen 18cm vuokaan, jotta sain kaksi kakkua. Täytteiksi laitoin Kinuskikissan Daim -täytteen ja  mansikkatäytteen tämän vadelmatäytteen ohjeella. Harmi kun en kerennyt ottaa yhtään kuvaa kakun sisällöstä :(
Pääsin helpolla kun kakun koristelutoive oli suklaasikarit, mikä on ehkä helpoin mahdollinen kakun koristelutapa eikä vie aikaa. Sitten vain vaahtokarkit päälle ja valmis.  Oli kyllä aivan mielettömän hyvää :P
Vaahtokarkkien tilalta kakun päälle voi käyttää marjoja, karkkeja, nomparelleja tai mitä ikinä keksiikään.
Donitsit löytyivät valmiina K-kaupan pakastealtaasta. 

Ongelmana monesti lasten synttäreillä on lahjat. Me ratkaistiin isomman synttäreillä tämä asia niin, että kutsuihin kirjoitettiin valmiiksi että toiveena on 5e rahana. Sain vinkin tähän ideaan instagramista ja vähän aikaa sitä pyörittelin mielessäni ja totesin, että sehän on ihan mahtava. Lapselle tuo rahamäärä on suuri, mutta sillä summalla taas et saa mitään järkevää ostettua kaupasta lahjaksi. Itsekin ollaan pidetty yleensä 10e:a kaverisynttäreiden lahjasummana, mutta silläkin on monesti hankala ostaa mitään kestävää ja järkevää.  

Ja jotta tuo parituntinen saadaan kulumaan on pakko keksiä myös jotai puuhaa lapsille. Pienemmän synttäreillä oli possunkärsää ja isommalla yksisarvisen sarvi. Eli paperille on piirretty kyseisen eläimen kuva ja lapset yrittävät vuorollaan silmät sidottuina saada erillään olevan kärsän/sarven osumaan mahdollisimman oikeaan kohtaan paperille. Se kuka osuu lähimmäs on voittaja. Tähän leikkiin voi myös keksiä minkä vain eläimen ja osan minkä siihen haluaa kiinnittää. 

Toinen leikki oli vesipajatso. Ämpäriin laitetaan vettä ja sinne pohjalle lasi. Lapset yrittävät sopivalta korkeudelta pudottaa kolikon ämpärissä olevan lasin pohjalle. Eniten osumia saanut lapsi voittaa.

Kolmantena leikkinä oli pienemmällä tytöllä onginta ja isommalla tytöllä oli villasukkaleikki. Villasukkaleikissä lapset istuvat piirissä ja musiikki laitetaan soimaan. Lapset käyttävät kukin vuorollaan villasukan jalassa ja kun musikki pysähtyy, se kenen jalkaan sukka jää, tippuu pelistä. Viimeiseksi piiriin jäänyt on voittaja. 

Tällaista siis meidän synttäreillä. Taas voin hetkeksi huokaista mutta vielä on kesällä tulossa miehen 30v. juhlat ja yhdet 8v. synttärit. 

Minkälaisia vinkkejä teillä on lasten synttäreille? onko rajoituksia kutsujen määrässä?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä merkki vierailustasi sivuillani. Jokainen kommentti on tärkeä <3