torstai 11. helmikuuta 2016

kokemukset akryylibetoni- ja epoksilattiasta

Olen saanut paljon kyselyjä lattiavalinnoistamme. Emme halunneet laittaa laattaa, sillä minulla on kammo niiden saumojen jynssäämisestä. Päädyttiin siis eteisessä ja wc:ssä mattavalkoiseen epoksiin ja arkieteinen, kodinhoitohuone, pesuhuone ja sauna ovat lähes mustaa akryylibetonia.Epoksilattia on ulkonäöltään minun silmiä miellyttävä, mutta sen kestävyys on vielä vähän arvoitus. Meille kerrottiin, että tämän pitäisi olla erittäin kestävä.
Epoksia käytetään mm. autotalleissa, kaupoissa, halleissa, joten luulisi siis että kestää. Tämä on kuitenkin tehty käsityönä ja lattiassa on muutama epäkohta, jotka häiritsee minua, mutta niitä ei huomaa vasta kun lattialla kontatessa. Eipä siellä onneksi konttaa muut kuin minä kun taikasienellä syynään likalänttejä :)

Epoksilattia on pinnaltaan ihan sileä ja voi märkänä olla liukas. Siksi on hyvä olla oven edessä matto, joka estää enimpien loskien tulon sisälle. Meillä oma väki ei tuosta pääovesta edes kulje, joten lattia hyvin harvoin edes kastuu tai likaantuu kenkien takia.

Tähän asti olen kyllä ollut epoksiin tyytyväinen. Toivottavasti voin sanoa saman vuoden päästä :)Akryylibetoni on todettu erittäin toimivaksi ratkaisuksi. Lastalla kuivaus on mun lempparipuuhaa nykyään:) Lattia tulee kerralla kuivaksi, eikä ole saumoja joihin vesi tökkäisi.

Lattia on pinnaltaan hieman karhea, kuten kuvista näkyy. Myös tämä on käsityönä tehty ja paikoittain on sileämpiä kohtia, jotka ovat myöskin liukkaampia. Mielestäni tämä ei siltikään ole sen liukkaampaa kuin laattakaan. Ihan turvallinen ratkaisu siis pesuhuoneeseen.
Akryylibetonia nostetaan muutaman sentti seinällekin, mutta se ei meillä näy juurikaan sillä seinälaatat ovat samanvärisiä.

Tummasta väristä huolimatta en ole myöskään havainnut kalkkijäämien häiritsevän. Joko ne ei vain yksinkertaisesti näy niin selvästi tai sitten sitä ei jää niinkuin laattojen saumoihin. Normaalin siivouksen yhteydessä olen käynyt Universal Stonella (tästä ihmeaineesta voisi tehdä oman postauksen) lattian nurkat läpi, jotka ovat ainoa paikka mihin sitä kalkkijäämää vähän tulee.

Tälle lattialle voin siis antaa täydet kymmenen pistettä.

Tässä vielä kuva meidän kolmannesta lattiapinnasta, lehtikuusilaminaatista.

33 kommenttia:

 1. Moi. Meillä on samat lattiamateriaalit ja olen kyllä tyytyväinen näin kuuden vuoden kokemuksella. Epoksi on meillä kiiltävällä pinnalla ja on jonkin verran kiilto himmentynyt ja väri kellastunut paikoin pahoinkin, kun ikkunoissa ei ole uv-suojia. Minä en kyllä allekirjoita myöskään mainitsemaasi liukkautta, varmaan laatan kanssa samankaltaisia tuossa. Laittaisin meille edelleen samat ja ikkunoihin myös ne uv-suojat. Jossain vaiheessa laitetaan pinnoitus uusiksi, kun lapset vähän kasvavat isommaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompa kiva kuulla muidenkin kokemuksia. Voin ehkä hiukan hengähtää:) täytyypä ostaa tuohon ulko-oven ikkunaan uv-suoja niin ei pääse kellastumaan. Meillä ei onneksi muita ikkunoita ole lähettyvillä.

   Poista
 2. Kiitos infosta! Olemme aloittamassa rakennusprojektin ja olemme juuri näitä materiaaleja miettineet laitettavaksi kylpyhuone-wc-eteinen -akselille.😊 Muutenkin kiitos blogista! Olen seurannut käsityöaiheisia postauksiasi, mutta nyt blogien yhdistäminen tulee minulle ainakin hyvään saumaan.😊

  VastaaPoista
 3. Kiitos infosta! Olemme aloittamassa rakennusprojektin ja olemme juuri näitä materiaaleja miettineet laitettavaksi kylpyhuone-wc-eteinen -akselille.😊 Muutenkin kiitos blogista! Olen seurannut käsityöaiheisia postauksiasi, mutta nyt blogien yhdistäminen tulee minulle ainakin hyvään saumaan.😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppas hyvä, Minna :) Kyllä minä näitä materiaaleja uskallan suositella. Tuossa jo ylemmässä kommentissa mainittiin tuo epoksin kellastuminen, mikä kannattaa ottaa ikkunoissa huomioon laittamalla uv-suojat lattian lähettyvillä oleviin ikkunoihin.

   Poista
 4. Meille laitettiin akryylibetoni v.1999, kun rakensimme. 16 vuoden kokemuksella voin sanoa, että tosi hyvä on! Helppohoitoinen ja takuulla vesitiivis! Vessassa ja pesuhuoneessa on uudenveroiset, kuraeteisessä hieman ottanut väriä hiekasta ym. Pitääpä kokeilla Universal Stonea siihen....

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Olisiko mahdollista saada lisätietoa tuosta lehtikuusi-kuosilla kuvioidusta laminaattilattiasta? Minkä valmistajan tuote on kyseessä? Millainen se on ollut laadultaan (sekä asennettavuus että käyttö kiinnostavat)?
  Kiitos jo etukäteen vaivannäöstäsi, jos ennätät vastailemaan.
  -Ritutiina

  VastaaPoista
 6. Hei Ritutiina!

  Tuo lehtikuusilaminaatti on OK -merkkinen "lehtikuusi valkoinen" Rautian valikoimista. Laminaatin laatu ei ole ehkä ihan paras mahdollinen; asennus sujui helposti, mutta jostain syystä muutamissa päätyponteissa on alkanut jo näkymään rakoja.. Kuvion / värin puolesta voin kyllä suositella, mutta laadun puolesta en täysin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitten en ehkä uskalla sitä suositella tuttavalle, jos laadun kanssa on kysymysmerkkejä. Kuosi on kyllä kaunis.

   Poista
 7. Hei,Ihanat lattiat!Oliko akryylibetoniin rajattomasti värivaihtoehtoja tarjolla, eli värjättiinkö se teidän toiveiden mukaisesti? Entäs tehtiinkö lattia pinnoitetta myöden valmiiksi lattianvaluvaiheessa, vai vasta myöhemmin? Pystytkö sanomaan kuka lattian teille teki? Raksaprojekti meneillään joten kaikesta tiedosta kiitollinen :)
  -Heidi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me saatiin Siklalta kuusi värivaihtoehtoa joista valita. Otettiin niistä tummin vaihtoehto ilman mitään glitteriä(sellaisiakin oli tarjolla). Akryylibetonilattia ja epoksilattia tehtiin myöhemmin kuin lattiavalu. Ne teki meille Henry Koppelo Erikoispinnoitus Oy:sta. Onnea raksaprojektiin!:)

   Poista
 8. Hei, onko tuo wc.n välitaso mitä materiaalia? Meillä etsinnässä samanlainen siihen, ei ole vain vielä tullut vastaan ��

  VastaaPoista
 9. Moi,

  minkä verran akryylibetoni maksoi per neliö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, En osaa valitettavasti sanoa tarkkaa hintaa, kun neuvoteltiin akryylibetonilattia talopaketttin kuuluvaksi.

   Poista
 10. Hei, meillä raksaprojekti alkamassa ja arkieteisen koko mietityttää. Onko teillä ollut toimivan kokoinen/mallinen?Ja onko teillä tekninen tila erikseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekninen tila on meillä arkieteisessä joka tietenkin syö tilaa aika paljon. Tekisin siitä siis vielä isomman ja paljon kaappi ja hyllytilaa.

   Poista
 11. Hei,

  miten tuo akryylibetoni vaikuttaa (vai vaikuttaako) kylpyhuoneen lattialämmityksen valintaan? Eli onko teillä lämmitys lattiassa ja jos on, niin oliko väliä, onko sähkö- vai vesikiertoinen? Mitenhän vaikeata on joskus tulevaisuudessa remontin yhteydessä tuo materiaali poistaa, onko siitä ollut asennuksen yhteydessä mitään puhetta?

  Kiitos, jos ehdit vastata, tuo lattia olisi kyllä ihana vaihtoehto laatalle. :)

  -Omppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   Akryylibetoni ei vaikuta lattialämmityksen valintaan. Meillä on vesikiertoinen lämmitys.

   Minulla ei ole tietoa miten sen voisi poistaa, mutta muistaakseni mainitsivat että päälle on helppo halutessaan vetää esim. Laatta.
   Edelleen voin kyllä suositella tätä lattiavaihtoehtoa kaikille :)

   Poista
 12. Hei!
  Oletteko mistä hankkineet mattapintaista epoksia? :)
  Olemme myös miettineet uuteen kotiin epoksilattiaa ja haluaisimme siitä mattapintaisen. Ei vaan olla löydetty sitä kuin kiiltävänä.

  VastaaPoista
 13. Moi! Miten eteisen epoksi on käytössä toiminut? Onko kellastunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mielestäni ole kellastunut mutta jälkiä on lattiassa jonkin verran. Toki niitähän tulee elämisen myötä vähän kaikkiin lattioihin. Tuossa ne nyt vain näkyy selkeästi kun valkoinen pinta :)

   Poista
 14. Hei. Olisin erittäin kiinnostunut mitä olette pitäneet teidän epoksi lattiasta? Onko paljon tullut jälkiä tai kellastumisia? :)

  VastaaPoista
 15. Hei. Onko epoksi lattiaan tullut ajan kuluessa paljon naarmuja tai jälkiä? Mitä olette pitäneet epoksi lattiasta? Tämä harkinnassa muttei keneltäkään oikein käyttökokemuksia. Kiitos jo etukäteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattia on selkeästi pehmeämpi mitä esim. Tuo akryylibetoni ja siitä syystä jälkiä tulee jonkun verran helpommin. En sanoisi, että niitä on paljon meillä mutta on kuitenkin:) isolle alalle en laittaisi näin viiden vuoden kokemuksen perusteella.

   Poista
  2. Hei, tulin myös lukemaan muiden kokemuksia epoksista. Meillä 100 neliötä yhtenäistä siliävää epoksia ja hiertoepoksit kylpyhuoneissa. Otin nämä ulkonäön ja kestävyyden takia 5v sitten. Siliävässä on halkeamia jotka lähtee seinistä ja kulmista, lisäksi pahasti kulunut ruokapöydän tuoleista. Hiertoepoksissa on halkeamia keskellä ja lattiakaivoista. Mietin onko muilla näin? Muuten materiaali on ihana, tuntuu ja näyttää hyvältä . Kellastuma on pahempi kuin ajattelin.

   Poista
 16. Heippa, meillä on akryylibetonista nyt sellainen kokemus että ollaan tyttären kanssa (10 v.) ilmeisesti herkistytty sille. Meillä se on pesuhuoneessa ja voi kuinka hyvä se muuten on. Otan sen takia puheeksi kun aiheesta on tietoa vielä niin vähän saatavilla.

  Eli tyttärellä ainakin atooppinen iho, koivuallergia yms. Itse olen herkistynyt akrylaateille työssäni, eli maalit, liimat, rakennekynsipöly ja sen myötä myös tullut allergiaa hiusväreistä.

  Tyttären jalkaterät muuttuvat suihkussa kirkkaanpunaisiksi ja alkavat kutista, samoin kaikki taipeet. Itsellä ihan sama juttu. Ihmiskoe jatkuu nyt meillä ja alamme käydä suihkutossut jalassa pesulla, katsotaan helppaako yhtään.

  Mutta näillä näkymin en enää laittaisi akryylibetonilattiaa jatkossa meidän allergiselle perheelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että tuot tämän asian esille. Lattioissahan käytetään melko äkäsiä aineita, joten hyvinhän se on mahdollista, että ne aiheuttavat punoitusta herkälle iholle. Meillä on yksi atoopikko mutta lattia ei ole hänelle aiheuttanut onneksi mitään lisäoireita.
   Kerro ihmeessä sitten helpottaako suihkutossujen käyttö😊

   Poista
 17. Miten akryylibetoni on kestänyt arkieteisessä? Meillä tämä materiaali mietinnässä ja paljon hiekkaisilla kengillä kulkua tulossa varmasti.
  -Juuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut oikeastaan koko ajan eteisessä matto lisäksi sillä muuten hiekka kulkeutuisi peremmälle. Toki kodariin kulkeutuu hiekkaa välillä kun siellä kuivataan vaatteita ja siellä on lattia pysynyt kyllä hyvänä. :)

   Poista
 18. Moi, Meillä ollut musta akryylibetoni nyt 10 vuotta eteisessä, teknisessä tilassa, siivoushuoneessa, vessoissa sekä pesuhuoneessa ja saunassa. Pesutilojen lattia on aivan karmean näköinen. Se ei ole enää lainkaan musta vaan kaikkialta vaalean harmaa/laikukas harmaa, missä vesi suihkutellessa kulkee tai mihin jää toistuvasti seisomaan. Meillä ei tosin tuo lastaus kaikilta perheenjäseniltä säännöllisesti onnistu. Harmaantuminen alkoi ehkä vuoden päästä muutosta ja olen poissulkenut harmituksen ajatuksistani. En ole ollut valintaan tyytyväinen lainkaan. Harmaan värisenä olisi ehkä toiminut. Nyt siis olen tekemässä lattialle korjausta ja googlettelin asiaa ja päädyin tänne. Ajattelinpa kertoa sitten omat huonot kokemukset mustasta akryylibetonista. Yhteenveto: rakennusteknisesti lattia toimii, mutta on muuttunut erittäin rumaksi.

  VastaaPoista
 19. Akryyli betoni voidaan huoltaa,kevyt hionta,puhdistus ja lakkaus.

  VastaaPoista
 20. Meillä raekivi epoksi, piti jäädä röpelöiseksi, mutta tekijät laittoivat ilmeisesti lakkaa liikaa paikoittain, niin joltain osin oli röpelöinen ja joltain osin erittäin sileä. Tästä reklamoitiin -> hionta ja uusi lakkaus, tulos -> erittäin liukas varsinkin märkänä. Reklamoitiin -> kävivät laittamassa karhennuksen. Karhennus on ihan hirveä. Tosi terävä ja ikävän tuntuinen jalan alla. Siinä on pientä lasisilppua, joka teki jo minun käteeni haavan. Jos jollain on täällä kokemusta, voiko epoksi päälle laatottaa niin otan mielelläni vastaan. Tai mitä sille voisi tehdä. Vihaan sitä lattiaa ja remontti vienyt jo meidät ahtaalle taloudellisesti, niin kyllä harmittaa.

  VastaaPoista

Jätä merkki vierailustasi sivuillani. Jokainen kommentti on tärkeä <3