keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Mennyttä ja tulevaaVuoden vaihtuessa tulee mietittyä aina menneen vuoden tapahtumia.
Itselläni päällimäisenä tulee mieleen työkuviot ja niiden kanssa selkkaaminen.
Monta kuukautta hain töitä ja opin kantapään kautta sen, että töiden saaminen ei ole näin kotiäitivuosien jälkeen ihan itsestään selvyys ja kukaan ei varmasti tule ovelta hakemaan. Hakemuksia laitoin monta kymmentä.
Kun viimein sain töitä, ei mennytkään kaikki niinkuin olin kuvitellut. Työmotivaatiota olisi ollut vaikka kuinka ja uuden oppiminen oli kivaa ennestään tuntemattomalla alalla. Työkaverit olivat kivoja, mutta...Sanonpa vain sen verran, että eipä ollut mun juttu tämä homma. Ihan kaikkea ei tarvitse kestää ja kuunnella. 
Tähän väliin sopiskin tämä teksti joka seinälläni lukee;

 _
Joskus täytyy sanoa sanat joita ei tahtoisi
jotta jokin muuttuisi

Joskus täytyy uskaltaa enemmän kuin eilen
jotta huomenna olisi parempi olla
_


Se työpaikka jäi nopeasti taakse ja helpotus oli suuri. Taisin itkeä ja nauraa sekaisin kun vihdoin tiesin että se ovi oli takanani suljettu.
 
Kesä oli oikein mukava viettää kotona ja touhuilla tyttöjen kanssa. Miehen kesäloman aikaan päästiin käymään jopa viikon lomalla Kuopiossa yhdessä siskon perheen kanssa. Se teki kyllä niin hyvää kaikille meille. Me olemme toki oppineet nauttimaan elämästä ihan kotosalla eikä lapset vaadi mitään isompia reissuja ja aktiviteetteja. Riittää, että olemme yhdessä. Toki serkuilla on iso rooli heidän elämässään ja niiden kanssa vietetäänkin paljon aikaa. 

Sain myös viimevuoden aikana hurjasti uusia yhteistyökuvioita blogin ja instagramin puolella jotka olivat kaikki todella mieluisia ja olen niistä ihan otettu. Koen, että olen kehittynyt tälläkin saralla huimasti, enkä olisi koskaan kuvitellut, että edistyn bloggaajana tähän pisteeseen. Tätä haluan ehdottomasti jatkaa ja yritän pitää kynsin ja hampain kiinni siitä ajasta joka tähän menee. Se olkoon minun uudenvuodenlupaukseni :)Työnhaku jatkui heti edellisestä paikasta poistuttuani ja syksyllä työttömänä olo alkoi taas painamaan mieltä. Olihan kotona olo toki kivaa, mutta taloudellisesti teki tiukkaa. 
Lopulta älysin soittaa vanhaan työpaikkaani jossa olin töissä ennen lapsien syntymää. Sieltä otettiin heti avosylin vastaan ja pääsin tekemään töitä juuri itselleni sopivalla tuntimäärällä. Saan olla sopivasti kotona lasten kanssa ja käydä välillä "hengähtämässä" töissä. Molemissa pysyy motivaatio yllä ja jaksan paljon paremmin.
Työntekijät olivat jo puolet entuudestaan tuttuja ja loputkin ottivat minut heti porukkaan mukaan ja meillä onkin siellä ihan huippu jengi kasassa <3 Lisäksi tykkään siitä työstä! :D

Siinäpä se loppuvuosi hujahtikin todella nopeasti. Miehen kanssa käytiin vuorotellen töissä joten lapsia ei tarvinut laittaa hoitoon. Melkoista ajanhallintaa se oli välillä kalenterin ollessa täynnä erilaisia merkintöjä molempien menoista ja tietenkin kaikkien lasten siihen lisäksi.
 Kiitos äidille, joka jaksoi hoitaa meidän muksuja aina tarvittaessa!


Nyt kun viimevuosi on käyty hyvin lyhyesti läpi niin käännetään katse tulevaan.
Tänä vuonna olen taas hieman enemmän itsevarmempi ja tiedän mitä haluan ja mitä en halua tehdä. Otan innolla vastaan uusia haasteita, mikäli sellaisia tulee eteen..toivottavasti tulee.

Haluan enemmän panostaa taas hyvinvointiin ja ravintoon, joka on päässyt lipsumaan kiireisen arjen myötä. Hyötyliikuntaa tulee kyllä ihan tarpeeksi töissä ja kotona. Lisäksi on ihanat INWELL- kotitreenit. Pieni haave on myös ollut joogatunneista edes kerran viikossa.
Mutta kertokaa miten saisin perheeni syömään monipuolisempaa ruokaa?? Kaikki mikä kuulostaa tai näyttää terveelliseltä on meillä kiellettyjen listalla :D Minä vastaan muu perhe..syön siis makaronia ja jauhelihaa.

Tältä vuodelta odotan lisää kivoja yhteistyökuvioita ja heti onkin alkuvuodelle pari kivaa tiedossa.
Lisäksi haluaisin kuulla onko teillä jotain postaustoiveita? tai yleensä kysymyksiä joihin haluaisitte vastauksen?

Lisäksi tietenkin haluan olla enemmän läsnä lasteni arjessa..ihan siis oikeasti läsnä sen ajan mitä en ole töissä. Etten olisi aina se taustatiskaaja tai pyykkienlajittelija (tai somettaja) jolta tullaan pyytämään vain apua nauhojen sitomiseen tai kinastelujen selvittämiseen. Haluan viedä heitä luistelemaan, pelata Afrikantähteä ja Unoa, olla mukana kotileikeissä vaikka isomummina..kunhan olen.

Ihanaa ja rakkaudentäyteistä uutta vuotta Teille! <3

7 kommenttia:

 1. Kiitos sinulle mukavasta, elämänmakuisesta blogista.
  Toivoisin lisää helppoja käsityöohjeita, virkkausta, ompeluksia jne, Niitä on toki ollutkin, mutta uudet ideat ovat aina tervetulleita.
  Tiedän kokemuksesta, että makaroonilaatikko on lasten lempiruokaa. Jos haluat terveellisempiä vaihtoehtoja, aloita keittämällä itsellesi lisäruuaksi erilaisia kasviksia ja juureksia. Ehkä lapset ja mies pikkuhiljaa oppivat maistamaan niitä.
  Mukavaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vastauksestasi. Itsellänikin olisi toiveena, että kerkeisin tekemään vielä jotain käsitöitä mitkä pääsisin kanssanne jakamaan. Aika meinaa olla vain tiukilla ja käsityöt kun ovat aika aikaa vieviä niin täytyy katsoa miten käy :D
   Kiitos myös ruokavinkistä. Teen paljon itselleni kasviksia lisukkeina, mutta aika hintsusti ne vielä menevät muiden suuhun. Mutta ehkä lapsetkin kasvaessaan uskaltavat maistella monipuolisemmin. Ainakin koulumaailmassa siihen on saatu jo hyvät pohjat.

   Poista
 2. Ihana blogi sinulla. Etenkin kaikki käsityöjutut ovat mieleeni. Tämän postauksen myötä rupes kovasti kiinnostamaan mitä teet työksesi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Käsityöjuttuja tulee toivottavasti lisää kun vaan niiden tekemiseen löydän tarpeeksi aikaa :)
   Toimin tällä hetkellä vaatemyyjänä ja tykkään todella paljon työstäni. Jossain vaiheessa kotiäitinä ollessa haaveilin sisustushommista mutta ainakin toistaiseksi minulla on aivan hyvä näin.

   Poista
 3. Aivan ihania käsitöitä blogissasi. Onko sinulla ohjetta tuohon valkoiseen virkattuun peittoon josta kuva tässä postauksessa?<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Peitto on tekeillä oleva Kalevalapeitto johon löytyy ohjeet arteeni.fi sivuilta. :)

   Poista
 4. Kiitos ihanasta blogista. Käsityöjutut toivat minut blogiisi. Virkkaaminen ja neulominen on lähellä sydäntä. Myöskin sisustus, lastenvaatteet ja liikunta kiinnostaa.
  Kuulostaa tutulta tuo että omat terveelliset ruuat ei oikein lapsia kiinnosta. Smoothieen on helppo ujuttaa terveellisiä aineksia niin että lapsillekkin maistuu. Mm. Marjoja ja avokadoa, kookosta jne. Mutta terveelliset lapsille maistuvat ruokavinkit tulee täälläkin tarpeeseen.
  Terv.kuuden äiti

  VastaaPoista

Jätä merkki vierailustasi sivuillani. Jokainen kommentti on tärkeä <3