lauantai 3. kesäkuuta 2017

Kivillä kävelyä

Joskus mietin ostoksilla ollessani, että missähän jotkut tavarat (lähinnä ulkomaiset) on tehty, kuka ne on tehnyt ja minkälaisissa olosuhteissa. Löysin tuotteen jossa alkuperä, tekijä ja työolosuhteet ovat hyvin tarkkaan tiedossa. Tämän parempaa taustatietoa tuskin voi saadakaan, kun kyse on kuitenkin Intialaisesta tuotteesta.

Sukhi, Nepaliksi onnellinen, valmistaa omaperäisiä, värikkäitä, laadukkaita ja AINUTLAATUISIA mattoja käsityönä. Heillä ei ole omaa varastoa eikä myymälää, vaan matot valmistetaan tilauksesta ja toimitetaan suoraan tilaajalle. Näin ollen säästetään kustannuksissa ja laadukasta designia saa kohtuu hintaan. Mattoja valmistetaan Intiassa, Nepalissa, Marokossa ja Turkissa. Kustakin maasta löytyy omanlaisensa mallisto. Malleja löytyy siis moneen eri makuun ja tarvittaessa voidaan räätälöidä juuri sellainen kun haluat.

Mattoihin käytetään korkealaatuisia lankoja ja villoja. Villa on pehmeä ja joustava materiaali ja matot kestää parhaimmassa tapauksessa sukupolvelta toiselle. Mattojen solmimiseen menee viikkoja, joten mitään nopeaa toimitusta ei näissä kannata odotella. Sen sijaan laatu on erinomaista ja näkee että jälki on huoliteltua.Tärkeä asia minusta oli, että Sukhilla pidetään oikeasti huolta työntekijöiden hyvinvoinnista. Heille maksetaan korkeampaa palkkaa ja heille suodaan joustavat ja hyvät työolosuhteet. Työntekijöllä on myös vuodessa noin kolme kuukautta lomaa, jolloin he voivat tehdä esimerkiksi maataloushommia. 

Intialaisissa matoissa valmistajat ovat suurin osa miehiä, poikkeuksena kuitenkin huovutetut kivimatot, jotka ovat pääosin naisten käsialaa. Mattojen valmistus tapahtuu muutamalla työpisteellä, mutta naisille on annettu mahdollisuus valmistaa niitä myös kotonaan, jolloin kodinhoito ja työnteko sujuu sulassa sovussa.Arvostan todella paljon käsitöitä, kuten varmaan tiedätte :). Siksi olin niin onnellinen kun sain yhteistyötarjouksen Sukhilta.
Sain valita itselleni 80x100cm maton Sukhin valikoimasta. Huopapallomattoja ja Beni Quarain -mattoja olin jo nähnyt Instagramissa ja blogeissa, joten halusin jotain uutta ja erilaista. Eniten minua kiehtoi tuo huovutettu kivimatto, joka näyttää niin kuin pieniä kiviä olisi laitettu vierekkäin, mutta onkin täynnä pehmoisia huvutettuja palloja. Matto on täydellinen lisä luonnonläheiseen sisustukseeni. Seuraavaksi joudun ehkä hankkimaan jonkinlaisen pienen suihkulähteen tuohon viereen :D..ei sentään.

Lopullista paikkaa en vielä ole matolle päättänyt..tuskin se edes sellaista löytää. Olen jopa miettinyt, että se olisi aika kiva myös seinällä. Matto toimisi meidän olohuoneessa yhdenlaisena akustiikkalevynä, kun äänet meinaa välillä kaikua korkean ja avaran tilan takia.Itselläni lämmitti suuresti sydäntä tuo käsin kirjoitettu signeeraus maton mukana. Pystyin nimen perusteella vielä etsimään Sukhin nettisivuilta, minkä näköinen ihminen minun mattoni on parsinut kasaan. 

Mikäli kiinnostuit Sukhin matoista tai niiden valmistuksesta, niin käy kurkkaamassa heidän nettisivujaan. Sieltä löytyy myös ihana video Nepalista huopapallomattojen valmistuksesta.Tuote saatu yhteistyössä Sukhimattojen kanssa.

5 kommenttia:

  1. Oikea matto tekee kyllä ihmeitä äänieristykselle - myös siellä seinällä! :)
    Kiitos kivasta postauksesta ja kauniista kuvista!

    VastaaPoista
  2. Tosi kaunis matto. On niin kiven näköisiä. Kiva toi lappu matossa, näkee kuka on tehnyt. Ihanaa kun näin voi auttaa naisia eteenpäin oman työn muodossa.

    VastaaPoista

Jätä merkki vierailustasi sivuillani. Jokainen kommentti on tärkeä <3