maanantai 6. lokakuuta 2014

Babypantsit / OHJESain ihanat sovituskuvat ja tein niiden perusteella pieniä muutoksia ohjeeseen mm. lahkeita hieman kapeammaksi ja lyhyemmäksi, haaraa hieman alemmas ja resorit pienemmillä puikoilla. Vaikka tämän söpöläisen äiti sanoikin housujen olevan täydelliset, niin aina on silti paranneltavaa tällaisella itsekriittisellä ihmisellä kuin minä :)

BABYPANTS

Koko: n.74cm
Puikot: pyöröpuikot (40cm) nro 3 ja 3,5
Lanka: Novita Bambu mustaa 100g ja valkoista 50g

Housut kudotaan alhaalta ylöspäin. 

Lahkeet: Neulotaan tasona.
Luo 40s puikoille nro 3 ja neulo mustalla langalla 1o1n-joustinneuletta 6cm. Vaihda puikkoihin nro 3,5 ja aloita siksak-kuvio mallikuvion mukaisesti neuloen sileää neuletta.

Neulo näin kunnes työn pituus on 10cm. Aloita silmukoiden lisäys työn kumpaankin reunaan tekemällä 1 langankierto puikolle. Seuraavalla krs:lla langankierrot neulotaan kiertäen (eli takakautta). Toista tällaiset lisäykset joka 2. krs kunnes työssä on 60s. 

HUOM! tämä lisäyskohta saattaa tuottaa monelle päänvaivaa kuvion kannalta. Itse tein niin, että lisäsin langankierron aina samalla värillä kun seuraava silmukka piti kutoa ja seuraavalla kierroksella huolehdin siitä, että aloitin kierroksen kuvion mukaisesti. Vähän laskua vaati mutta siitä selviää :)

Lisäysten jälkeen neulo kaikilla silmukoilla kuvioneuletta kunnes työn pituus on 22cm. 
Laita silmukat odottamaan ja neulo toinen lahje samoin.

Haaraosa: Ota toinen lahje puikolle ja neulo siihen yksi kierros oikealle puolelle. Lisää kierroksen loppuun 5s, laita jokin merkki tähän kohti (kierroksen vaihtumiskohta) ja lisää toiset 5s. Neulo toinen lahje kiinni työhön ja lisää sen loppuun 10s. Näin haaraosaan saadaan lisää silmukoita. Jatka kuvioneuletta neulomalla suljettua neuletta. Ole tarkkana, että lisättyihin silmukoihin tulee oikea kuvio.

Neulo näillä 140s:lla kuvioneuletta kunnes haarasta mitattuna työn pituus on 21 cm. Neulo seuraava kierros pelkällä mustalla langalla ja  kavenna tasavälein 28s. Vaihda puikkoihin nro 3 ja neulo 1o1n-joustinneuletta kunnes resori on 6cm. Tee keskelle eteen nyörinrei'ät päättämällä 2s,  neulo 1o 1n 1o 1n, päätä 2s. Lisää seuraavalla kierroksella päätettyjen silmukoiden tilalle 2s. Neulo joustinneuletta vielä 2cm ja päättele.

Päättele langat. Ompele lahkeet ja haarasauma kiinni. Käännä lahkeiden resorit ja vyötäröresori puolesta välistä. Ompele vyötäröresori kiinni. Lisää vyötäröön nauha (itse pyörittelin sen valkoisesta langasta). 

Ja näin, ollos onnellinen kovan työn pättymisestä!:D

25 kommenttia:

 1. Ihanat! Menee varmasti jossain vaiheessa kokeiluun! :) Kiitos ohjeesta <3

  VastaaPoista
 2. Voi että! Ihanat!! Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 3. Apua, nää on niin söpöt! Löytäisinköhän mitenkään aikaa, taitoa, energiaa tähän!?

  VastaaPoista
 4. Jo kolmannen kerran ihastelen näitä blogissasi. Aivan ihanat!:)

  VastaaPoista
 5. Voi ei miten ihanat! Kyllä itsellekin tuollaiset pöksyt kelpaisi..:)

  VastaaPoista
 6. Onpas ihanat! Mutta miksei voi neuloa pyörönä? Inhoan saumojen ompelemista! Ja nurjia kierroksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa vois! :) haarakohdan joutuu ompelemaan erikseen kiinni. Kestätkö sen kuitenkin? :) mun pitäs tehdä yhdet housut ristiäislahjaksi ja voisin siihen kokeilla tuota suljettua neuletta. Jotenki ajattelin sen alunperin niin että sauma olisi yhtenäinen ka siistimmän näköinen jos se menisi lahkeesta lahkeeseen.

   Poista
  2. Mutta jos alottaiskin vyötäröltä alaspäin neulomaan, niin haaran silmukat vois neuloa yhteen? Laiska aina keinot keksii... minäpä kokeilen niin kun saan langat ostettua. :) tulee nopeampaa valmistakin kun voi neuloa aina vaan oikeaa. :)

   Poista
 7. Aivan mieletöntä, kiitos superpaljon ohjeesta! Huomenna lankakaupoille, jee!

  VastaaPoista
 8. Hih :) Kattelin blogiasi aikaisemmin ja ihastuin noihin housuihin. Päätin, että kokeilen itsekin tehdä ne jossain vaiheessa kuvan perusteella, mutta nyt sain ohjeenkin Kiitos! Yleensä en tee mitään ohjeesta, vaan kaikki kuvan ja oman pään mukaan, mutta nämä voisin koittaa tehdä ohjeen mukaan kun ohjekkin tuntu yksinkertaiselta. Yleensä onnistun paremmin kun sovellan itse työni, enkä ala tulkitsemaan ohjeita

  VastaaPoista
 9. Minä oon samanlainen, joskus katon pelkät aloitussilmukoiden määrät kun niitä ei jaksa ite miettiä, loput teen omasta päästä:)

  VastaaPoista
 10. Moi! Paljonko maksaisi tilata sinulta tuollaiset pöksyt? Aivan ihanat, mutta ei tältä mammalta tekeminen onnistu.
  T: Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pantsien hinta on 50e. Toki riippuu koostakin hieman😊

   Poista
 11. Nää on niiin söpöt! Täytyykin nappasta ohje talteen :)

  VastaaPoista
 12. Voi jösses, miten kauniit ja söpöt! Onneksi on tuttavapiiriin tulossa vauvoja, niin voin alottaa tällasten tekemisen oitis!

  VastaaPoista
 13. Onko tuo koko reilu vai vähemmän reilu? Osaatko sanoa suoraan miten silmukkamäärät menisi jos tekisi housut koossa 62/68?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nämä on tehty novitan bambulangasta jota ei mielestäni enää saa. Tein itse nuo harmaavalkoiset 62/68k kokoiset blend bamboo langasta tämän saman ohjeen mukaan ja hyvät tuli:) lanka oli hieman ohuempaa joten niistä tuli juuri oikean verran pienemmät. Jätä myös lahkeet vähän lyhyemmäksi.

   Poista
 14. Aloitin tekemään ohjeen mukaan ja näyttää tulevan 50-56 kokoiset vaikka tarkoituksella teen löysmpää käsialaa kuin normaalisti..kuulin myös toisellakin henkilöllä käyneen niin että ohjeen mukaan tehtynä tuli niin pienet että meni nukelle....mikähän syynä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teetkö samasta langasta kuin nämä on tehty? Mistä kohti housut ovat mielestäsi liian pienet? Meillä kaikilla on erilainen käsiala ja langan laatu varmasti vaikuttaa. Tein harmaavalkoiset babypantsit Blend Bamboosta samalla silmukkamäärällä ja niistä tuli koko 68, sillä lanka oli hiukan ohkasempaa kuin tämä Novitan Bambu. Jos näyttää, että lahkeet ovat liian kapeat (itse tein tarkoituksella kapeat sillä lanka antoi todella paljon periksi) ja haluaisit niiden olevan 74cm, niin kokeilepa lisätä 10s lahkeeseen. Eli lahkeen aloitussilmukkamäärä olisi tällöin 50s. Toivottavasti onnistut! :)

   Poista
 15. Oi,kiitos ihanasta ohjeesta ja ihanasta blogistasi:) Pakko oli testata tätä ohjetta, vähän muokkaillen ihan pikku vauvelille. Omasta luomuksesta lyötyy tietoa blogistani sanatoriossa.blogspot.fi Blogi on aikaisemmin ollut raksablogina, mutta nytten taasen yrittänyt vähän nostaa jaloilleen muissa merkeissä.
  Linkkasin blogissani sinun ohjeeseen,kiitos ja anteeks:)

  VastaaPoista
 16. Satutko muistaan miten leveät lahkeet noissa on sentteinä? Aloin neuloon näitä, eri langalla toki, mutta oletin että olisi sama tiheys mutta näistä tulee niin leveät että menisi varmaan mun 3-vuotiaalle :O Mietin vaan että kuinka monta silmukkaa ottaisin pois jos aloitan alusta.

  VastaaPoista
 17. Eiku helkkari sentään, mulla tais nyt itselläni vaan olla vähän hahmotusongelmaa :D Taitaa tullakin toooooosi pienet! :D :D :D Noh, pitää säätää anyway.

  VastaaPoista

Jätä merkki vierailustasi sivuillani. Jokainen kommentti on tärkeä <3