maanantai 29. syyskuuta 2014

Babypantsit

Tuttavani teki tilauksen minulta aivan huikean söpöistä housuista, joiden kuvaa itsekin olen ihastellut pinterestissä. Nautin niin paljon saadessani tällaisia haasteita. Kuvan perusteella pitäisi osata tehdä samanlaiset ja mittojen avulla oikean kokoiset. 

Aloitin ensin housut virkkaamalla siksak-kuviota vuötäröstä alaspäin, mutta totesin toisen lahkeen valmistuttua että housut ovat liian jäykät puolivuotiaalle, joten ei muuta kuin purkuhommiin ja uusi yritys kutomalla. 
Kutomisen aloitin alhaalta ylöspäin yksi lahje kerrallaan, jotka haaran kohdalla yhdistin. Nyt olen siis loppusuoralla ja hyvältä näyttää. Pidetään vielä peukkuja, että nämä oikeasti sopivat myös pienelle puolivuotiaalle. 

Mitä mieltä muuten olette tällaisesta "kopioimisesta"? Pientä omantunnon pistosta tunnen, kun jonkun idean varastan tuolta netin syövereistä. Olisihan se hienoa sanoa, että tämä malli on ihan oma, mutta minusta ei ole siihen. 

Tämä kuva on siis pinterestistä. 

Ja nämä ovat minun versioni..

12 kommenttia:

  1. Näyttääpä muuten aika mielettömän hienolta tuo sun versio!

    Oon ite ihaillut samaa kuvaa Pinterestissä vaikka kuinka kauan, mutta ei vaan riitä kantti pistämään niin paljoa rahaa vauvan villapökiin. Olen siis itse kanssa suunnitellut väsääväni samanmoiset omin kätosin, mutta en ole vielä päässyt aloittamaan kun en keksi mitään fiksua systeemiä yläosan resoriin! Kuvassahan se näyttää olevan kaksinkerroin, mutta koska joustinneule on jo itsessään sen verran paksua niin funtsin että kuinka pökät funkkaa jos yläosa on superpaksu ja muuten perus seiskaveikkapaksuiset. Joten pliis, pistäthän kuvaa ja vinkinpoikasta kun on byysat valmiina! :---)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Neulon nuo novitan bambusta ja se on sen verran pehmeetä ettei vyötäröstä pitäs tulla liian paksu.. Kait:D mutta tosiaan laitan kuvaa ja mahdollisesti ohjeen kera sitte ku saan valmiiks:)

      Poista
    2. Kato joo, enpä edes tullut ajatelleeksi että vois jostain muustakin kun villalangasta pöksyt pyöräyttää :--D Mut mieletöntä, jään innolla odottamaan!

      Poista
  2. Makeat! Enemmän ja vähemmän kopioimistahan lähes kaikki käsityöt ovat. En siis toki missään tapauksessa hyväksy esim. Että tehtaillaan jotain tuotetta toisen ohjeella myyntiin ja väitetään olevan oma malli. Mutta melko harvassa on ne jutut, joita ei jo joku olisi keksinyt ja joskus historian aikana valmistanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sitä tässä mietinkin, että kun tuohon malliin ei edes ohjetta ollut vaan olen sen itse väsännyt pelkän kuvan perusteella, niin ei ehkä ole kovin vakavasta kopioimisesta kyse:) mutta toisen ohjeen omiminen on jo astetta inhottavampi juttu.

      Poista
  3. Mielettömän hienoa työtä olet tehnyt! Kopioimisessa ei ole mitään väärää, kun on menossa omaksi (tai tässä tapauksessa tuttavan) iloksi. Jostain ne ideat on aina lähtöisin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! Totta on, että kaikkihan me poimimme ideoita jotakin kautta. Pyrin myös siihen, että mainitsen aina mistä ideat ovat lähtöisin.

      Poista
  4. Eikös Pinterestin ideakin ole, että sieltä saa napata mieleisiään ideoita joko ihailtavaksi tai toteutettavaksi? Mun mielestä kopioiminen on ihan ok, jos ei tee tuotteita myyntiin. Sekin tosin on ok, jos kysyy ohjeen suunnittelijalta luvan eikä myy mallia omalla nimellään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteestasi! eiköhän se ole nimenomaan Pinterestin idea, että jaetaan muillekib ideoita:) nuissa tais olla myös linkki etsyn sivuille missä joku noita myy valmiina. Ohjetta en löytänyt näihin mistään, joten se on oma.

      Poista
  5. Miusta on kans ihan ok tehdä kuvan mukaan, kunhan vain mainitsee, missä alkuperäisen idean on nähnyt tai mistä idean saanut. Ite ainakin pyrin omassa blogissani kertomaan, mistä ideat ovat lähtöisin ja laitan linkit kuviin, joista idea lähti tai sitten ihan alkuperäisen ohjeen äärelle. Harvemmin sitä itsekään keksii mitään maata mullistavaa, uutta hienoa ihan itse (minä ainakaan!). Ja jos ei halua missään nimessä, että malli päätyy kenenkään toisen käsiin tai sovellettavaksi, niin ei varmaan kannata edes esitellä työtä julkisesti missään. Mut kunnia ohjeen alkuperäiselle luojalle! :)

    PS. Aivan ihanat pökät! <3

    VastaaPoista
  6. Iiiihanat byysat! <3 Taito shopissa mulle näin ohjeistettiin , että kun malli on 20 % erilainen, se on silloin oma. Mä en oikein tiennyt voiko tuo olla totta, mutta mitä ilmeisimmin näin todella on, kun muualtakin olen tämän tiedon löytänyt. Aika hassuahan se on, määritellä nyt mikä on se 20 % missäkin työssä. Mutta tekstiilialan artesaanina sanoisin, että mitä näihin pöksyihin tulee, niin eihän tässä ole suorasta kopiosta kyse. Onhan neulomissasi eroja kuvan housuihin kuitenkin, vaikka inspiksen oletkin kuvasta saanut. Eli mun mielestä ei ole mitään syytä huonoon omaantuntoon :)

    VastaaPoista
  7. Nuo on kyllä minusta tosi kauniit housut, eikä ole yhtään väärin tehdä jotain toisen kuvan mukaan. Varsinkin jos ne on Pinterestiin ideakuviksi laitettu. Lähteen merkitseminen on tärkeää, mutta minusta olet tehnyt näistä ihan oman näköiset :)

    VastaaPoista

Jätä merkki vierailustasi sivuillani. Jokainen kommentti on tärkeä <3