lauantai 25. huhtikuuta 2020

Vanhan kaapin uusi ilme

 


Olen kauan etsinyt uusia säilytysratkaisuja tyttöjen huoneisiin, kun vanhat alkaa olemaan kaatopaikkakamaa. Joka ilta käyn Torin uusimmat ilmoitukset läpi ja bongailen sieltä kaikkea kaunista ja ei niin kaunista. Rakastan tuunailla tavaroita ja yritän ostaa mahdollisimman paljon käytettynä. 
Yksi myynti-ilmoitus jostain syystä pisti silmääni ja näin myytävissä kaapeissa potentiaalia. Kaappeja oli useampia myynnissä, mutta minulle riitti niistä kaksi.

Laitan teille nyt tähän tekovaiheet, jos joku innostuu tekemään saman :) Ensimmäiseki purin kaapista kaikki irtoavat osat ja poistin ovista lasit ja kankaanpalat. Kankaat oli liimalla kiinni, joten liimat piti irroittaa kynsilakanpoistoaineella ja metallirapalla.
Hain K-raudasta kalkkimaalia, joka sävytettiin Tikkurilan Laama-sävyllä. Maalasin kaapin pienellä mohairtelalla joka puolelta kahteen kertaan, jotta valkoinen tausta varmasti peittyi kunnolla. Kalkkimaali kuivui onneksi aika nopeasti, joten maalauksien välissä ei tarvinut odotella kuin tunti.
Onneksi kuuntelin myyjää ja ostin myös lakan. Halusin, että lakka on ehdottomasti matta ja sellainen löytyi Rust-Oleumilta, joka valmistaa myös kalkkimaaleja. Yleensä en ole lakannut mitään maalausprojektejani, mutta tässä huomasin kyllä että pienikin raapaisu kaapin pintaan sai maalin lähtemään. Lakkaaminen tummensi väriä hieman, mikä kyllä vähän harmitti sillä Laama-sävy itsessään olisi ollut täydellinen. Mutta käytännöllisyys edelle. 
Myös lakkauksen tein muuten telalla, mutta nurkkiin piti vetää lakkaa ihan pienellä pensselillä.

Kaikista vaikein oli miettiä, että mitä tuohon koloon laitetaan. Rottinkiverkko oli mulla ensisijainen vaihtoehto, mutta sitä ei päässyt oikein livenä missään näkemään ja verkkokaupoissa se oli aika hurjan hintaista. Mietin myös, että olisin laittanut sormi-/pyöröpaneelia, joka olisi maalattu samalla värillä kuin kaappi. Voiton vei kuitenkin tämä edullinen ja helposti saatava juuttikangas. 
Bauhausissa myytiin juuttivarjostuskangasta 4m2 pakettina, joten sitä jäi "vähän" varallekin, jos tarvii joskus näitä vaihtaa uuteen. Leikkasin kankaasta sopivan kokosia paloja ja ne niitattiin kaapin takaosaan kiinni isolla nitojalla. Vielä on siistimättä nuo reunat. Näin Kärkkäisellä leveää juuttiteippiä, jolla voisi kiinnittää nuo kankaan reunat kaappiin kiinni. Se estäisi samalla myös kankaan purkautumisen. 

Vetimet halusin pitää mahdollisimman simppelinä ja Bauhausista löytyi sopivat, kuten myös ihan perus mustat kalustejalat. 


Laitoin ylemmän kaapin ovet väärin päin, jotta sain kahvat alareunaan. Näin ne on helpompi aukaista. Kaapit kiinnitettiin naulauslevyillä takaa toisiinsa kiinni ja lopuksi vielä ruuvattiin kaappi seinään kiinni sekä ylhäältä, että alhaalta. 

Tämä kaappi tulee meidän lasten leikkihuoneeseen, jossa seinän väri on Tikkurilan Neito. Nyt on sopivan harmoninen väriyhdistelmä. Matto on vielä etsinnässä, joka kestäisi lasten leikit ja olisi helposti puhdistettavissa. Saa vinkata :)

Mukavaa kevättä kaikille!

2 kommenttia:

 1. Olipas kiva löytää tämä postaus��
  Pähkäilin itsekin rottinkiverkkoa, mutta tuo juuttikangas toimii hyvin. Mietinkin jos liimaisi sitä sileän kaapinoven päälle��kiitos ideasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos tästä oli apua☺ tsemppiä projektin pariin. 👍

   Poista

Jätä merkki vierailustasi sivuillani. Jokainen kommentti on tärkeä <3