lauantai 24. marraskuuta 2018

Milja -lapaset // OHJENyt vihdoin ja viimein sain kirjoitettua ohjetta ylös.
Tähän on tulossa ohje myös aikuisten versioon JOS kerkeän tekemään, mutta jos et jaksa sitä odottaan niin aloita ohjeen mukaan 56 silmukalla (14s/puikko) ja lisää mallineulekuvioon molempiin päihin kolmen silmukan verran lisää.

En ole mikään ammattilainen näissä ohjeen kirjoittamisissa, mutta koittakaa saada jotenkin selvää ja jos tulee epäselvyyksiä niin laittakaa ihmeessä viestiä. :)

Milja -lapaset

Koko: 1-3v
Lanka: Drops Nord mix
(10x10 cm = 24s x 32 riviä)
50g =170 m
Puikot: sukkapuikot 2,5


Vasemman käden lapanen: 

Luo puikoille 42 s.
Jaa silmukat neljälle puikoille seuraavasti 10 s, 11 s, 11 s, 10 s,

Kudo yksi rivi oikein ja yksi nurin.
Jatka seuraavasti
1. puikolla kaikki silmukat oikein. 22 s mallineuleen M.1 mukaan ja 4. puikoilla kaikki silmukat oikein. Jatkossakin neulo 1. ja 4. puikoilla sileää neuletta ja 2. ja 3. puikoilla mallineuleiden mukaisesti.

Kun olet neulonut mallineuletta M.1 neljä kertaa (n. 6 cm), neulo vielä rivit 1 ja 2. Tämän jälkeen vaihda mallineuleeseen M.2.
(Halutessasi voit myös tehdä koko lapasen mallineuleen M.1 mukaan. Siitäkin tulee ihana<3 )

Samalla aloita kiilapeukalon tekeminen: Kudo 1. puikolla 6 o, tee lisäys (= ota kahden s:n välinen lankalenkki vasemmalle puikolle ja neulo se kiertäen oikein), neulo 2 s oikein, tee lisäys ja neulos 2 s oikein. Jatka sileää 1. ja 4. puikoilla ja toista kiilan lisäyksiä joka 3.krs. vielä 4 kertaa. Kiilan s-luku lisääntyy aina 2 s:lla. Kun olet tehnyt lisäykset valmiiksi, neulo 1 krs ja sitten seuraavaa krs:ta kiilan alkuun. Siirrä kiilan 12  s apulangalle odottamaan. Luo kiilan kohdalle 2 uutta s:aa ja jatka sileää.

Kun olet neulonut mallineuletta M.2 neljä kertaa (n. 5cm). Neulo vielä kierrokset 1 ja 2. Sen jälkeen vaihda jälleen mallineuleeseen M.1. Kun olet neulonut mallineuletta M.1 kolme kertaa, kudo vielä krs 1. ja 2. ja sen jälkee aloita kavennukset:
Neulo 1. puikon silmukoilla sileää kunnes jäljellä on 3 s. Neulo 2 o yhteen ja 1o. Seuraavan puikon alussa neulo 1 o ja tee ylivetokavennus ( nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 o ja vedä nostettu s neulotun yli) jatka edelleen mallineuleen mukaan muilla silmukoilla. Kolmannen puikon lopussa kun jäljellä on 3 s, neulo 2 o yhteen ja 1 o, ja jälleen 4. puikon alussa 1 o ja ylivetokavennus ja lopuilla silmukoilla sileää. Toista nämä kavennukset joka toinen krs yhteensä 6 kertaa. Neulo seuraavalla kierroksella silmukat 2o yht. Päättele silmukat.

Peukalo
Ota apulangalla odottavat s:t työhön ja poimi niiden lisäksi peukalon juuresta 4 s. Jaa nämä 16 s 3 puikolle ja neulo suljettuna neuleena sileää. Kun olet neulonut 3 cm tai kun peukalon kynnestä näkyy puolet, tee kärkikavennus. Eli neulo joka puikon lopussa 2s oikein yhteen kunnes työssä on jäljellä 4 s. Neulo sitten 1 s. ja nosta muut s:t sen yli vasemmalta oikealle, päätä hyvin.

Oikean käden lapanen:
Neulo vasemman käden peilikuvaksi eli tee peukalokiila 2 s:n päähän 3.puikon alusta.
10 kommenttia:

 1. Kauniit! Kiitos ohjeesta:)

  VastaaPoista
 2. Olisipa aloittelijalle kovasti apua jos tuli aikuisten malliinkin ohjeet ����

  VastaaPoista
 3. On kyllä ihanat <3 to do-listalla odottamassa ohjetta aikuiselle ;)

  VastaaPoista
 4. Joko näistä löytyy ohje aikuiselle?

  VastaaPoista
 5. Superkauniit lapaset! Minäkin toivoisin ohjetta aikuisten kokoon ��

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanat ❣️ Mutta aikuisten koko ?

  VastaaPoista
 7. Hei. Aikuisten koko on saatavissa nyt täältä :)
  https://www.ravelry.com/patterns/library/milja-mittens

  VastaaPoista

Jätä merkki vierailustasi sivuillani. Jokainen kommentti on tärkeä <3